Choď na obsah Choď na menu
 


Bábovka

1. 10. 2009

Bábovka

 

Ingrediencie:

-         4 vajcia

-         200g hladkej múky

-         200g práškového cukru

-         1 kypriaci prášok do pečiva

-         1 dl oleja

-         1 dl vody

-         kakao

 

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridávame olej aj vodu. Prášok do pečiva zmiešame s múkou, vyšľaháme bielka. Postupne všetko spojíme varechou a zľahka premiešame. Do vymastenej a múkou (hrubou) vysypanej formy bábovky nalejeme polovicu zmesi, do zostávajúcej zmesi pridáme kakao a nalejeme do formy. Trúbu si predhrejeme na 210 stupňov. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45-50minút. Bábovku skúšame špajdľou, či je už hotová.