Choď na obsah Choď na menu
 


Kapucínsky chlieb

1. 10. 2009

Kapucínsky chlieb

 

1 droždie rozmiešame vo vlažnej vode (2dcl) s pol lyžičkou kryštálového cukru, potom pridáme lyžicu hladkej múky T620, mala by sa urobiť na povrchu pena a necháme stáť 15 minút. 

1kg hladkej múky T 620 zmiešame v miske s 1 polievkovou lyžicou soli, 1 kávovou lyžičkou rasce, pridáme tam 1 rozvarený zemiak, ktorý sme varili v šupke a postupne prilievame tu vodu s droždím a pridávame približne ešte 500ml vody a miesime cesto cca 30min. – 1hod. Potom cesto v miske zakryjeme utierkou, perinou. A necháme vykysnúť 30minút. Predhrejeme si rúru na 250 stupňov, na plech nasypeme múku, a dáme hotové cesto, do ktorej ešte pridáme trochu múky. Povrch potrieme vodu so soľou. A pečieme okolo 45 minút na 200stupňoch.

Doplnok: dajú sa tam dať napr. semienka (slnečnicové, sezamove,..)

Obrázok