Choď na obsah Choď na menu
 


Višňové rezy

1. 10. 2009

Višňové rezy so šľahačkou

 

 

Na 1 plech potrebujeme:

 

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica kakaa
  • čokoláda

 

Krém:

 

  • 2 pohára (po 700ml) višňového kompótu
  • kryštálový cukor
  • 4 balíčky Zlatého klasu
  • 250 g masla
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 stužovacie šľahačky

 

 

Žĺtky vymiešame s 3 lyžicami cukru dopenista. Bielka so zvyšným cukrom vyšľaháme dotuha a sneh po častiach primiešame k žĺtkam. Nakoniec k mase pridáme múku preosiatu s kakaom. Cesto vylejeme na plech vložený papierom na pečenie a dáme do vyhratej rúry.

 

Elektrická rúra: 185 stupňov Celzia

Teplovzdušná rúra: 175 stupňov Celzia

Plynová rúra: stupeň 3

Čas pečenia: 12-15minút

 

Kompotovú šťavu zlejeme a doplníme do 1 litra vodou. Podľa chuti osladíme. Trochu šťavy odložíme a do zvyšku zavaríme Zlaté klasy. Krém rozdelíme na 2 polovice. Do jednej ešte za horúca pridáme pokrájané odkôstkované višne. Do druhej po vychladnutí zašľaháme maslo.

Upečené vychladnuté cesto polejeme odloženou šťavou, natrieme krémom s višňami a potom krémom s maslom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a šľahačku rozotrieme na vrch zákusku. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.